Rums ir dzēriens, kuru gatavo no cukurniedru sulas vai cukurniedru sīrupa. Īpašā destilācijas procesā tas iegūst alkohola saturu 37-78%. Kvalitatīvs rums tiek iegūts, ja pēc destilācijas procesa, tas tiek izturēts vēl 4-5 gadus ozolkoka mucās.
Lasīt vairākŠampanietis ir dzirkstošs vīns, kas ražots īpašā Francijas reģionā – Šampaņas apgabalā. Mūsdienās šampanietis ir svētku dzēriens. Vēsturiski šampanietis radās dažādu laikapstākļu un sakritību dēļ.
Lasīt vairākVermuts ir alkoholisks dzēriens ar alkohola koncentrāciju 16 – 18%. Dzēriena pamatā ir vīns, kas papildināts ar dažādiem garšaugiem, spirtu un karameli. Vermuta izcelšanās pamats ir Vērmeļu vīns, kas, kā jau lielākā daļa alkoholisko dzērienu, radās medicīnisku nolūku dēļ.
Lasīt vairākViskiju pagatavo no visdažādākajiem graudiem (miežiem, kviešiem, rudziem, kukurūzas un citiem) un iesala (biežāk miežu, dažādībai pievieno arī diedzētus graudus).
Lasīt vairākVīns – ir alkoholisks dzēriens, kas īpašā rūgšanas procesā veidojas no vīnogām. Vīnā esošais alkohola saturs ir no 8% - 14%. Dabīgi raudzētam vīnam nebūtu jābūt stiprākam par 14%. Vīni iedalās: sarkanos, baltos un rozā vīnos. Savukārt, ražošanas procesā iegūst sekojošas pamata īpašības: sausie vīni, pussausie vīni, pussaldie vīni, stiprinātie vīni, saldie stiprinātie vīni. Vēl vīnu iedala pēc to ražotājvalstīm.
Lasīt vairākLabais © 2017 Visas tiesības aizsargātas.