Liķieris ir aromatizēts alkoholisks dzēriens, kura pamatā ir kvalitatīvs spirts, ūdens un dažādas piedevas – zālīšu, garšvielu, augļu sulu, utt. Kvalitatīviem liķieriem ir īpašas pagatavošanas receptes, kuras tiek sargātas kā ražošanas noslēpums.
Liķierim var būt neierobežoti daudz garšas kombināciju, tomēr visus liķierus vieno 3 pamatkomponenti:
1. Alkohols, kura pamatā ir spirts: viskijs, rums, tekila, arī vīni, utt;
2. Kāds saldinātājs;
3. Produkts kas piešķirs raksturīgo garšu - garšvielu produkti.
Liķierus pasniedz gan tīrā veidā, gan kā dažādu kokteiļu sastāvdaļu. Liķieris var būt arī piedeva desertam vai deserta sastāvdaļa. Šo alkoholisko dzērienu plaši izmanto konditorejā.
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA
Labais © 2017 Visas tiesības aizsargātas.