?>

Rums

Rums

Rums ir dzēriens, kuru gatavo no cukurniedru sulas vai cukurniedru sīrupa. Īpašā destilācijas procesā tas iegūst alkohola saturu 37-78%. Kvalitatīvs rums tiek iegūts, ja pēc destilācijas procesa, tas tiek izturēts vēl 4-5 gadus ozolkoka mucās.

Vēsturiski rums bija pirātu dzēriens, līdz ar to tā izcelsme ir Karību jūras salas. Tomēr tas nebija tas rums, kādu mēs pazīstam šodien. 19.gs Kuba sāka veidot rumu par tādu dzērienu, kādu esam pieraduši baudīt šodien. Par ruma ražotāju etalonu kļuva emigrants Fakundo Bakardi, kurš savos darba gados nebaidījās eksperimentēt ar destilācijas, noturēšanas procesiem, kā arī dažādām izejvielām. Rezultātā tika radīts pasaulē labākais ruma zīmols Bacardi, kas uz visiem laikiem mainīja ruma garšas standartu.

Rums ir daudzu pasaulē zināmu kokteiļu sastāvdaļa, tāpat rumam ir ļoti būtiska loma konditorejā. Tīrā veidā rumu iesakām baudīt no mazajām Shot glāzītēm. Optimālākā uzglabāšanas un pasniegšanas temperatūra ir +16 +18. Rumam ir arī vairākas šķirnes, kuras nosaka vietu, kur dzēriens tiek izgatavots.

 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA

uz augšu

Labais © 2017 Visas tiesības aizsargātas.