?>

Viskijs

Viskijs

Viskiju pagatavo no visdažādākajiem graudiem (miežiem, kviešiem, rudziem, kukurūzas un citiem) un iesala (biežāk miežu, dažādībai pievieno arī diedzētus graudus).

Graudu izvēle ir atkarīga no klimatiskajiem apstākļiem un augsnes, pamatā tiek izmantoti tie graudi, kas labāk aug ražotnes apkārtnē. Iesalu pievieno cukura dēļ, kas tālākajā viskija ražošanas gaitā piešķir dzērienam īpašo smaržu un garšu.

Viskijs veidojas īpašā destilācijas procesā. Visbiežāk to notur ozolkoka mucās, taču valstīs, kur netiek stingri reglamentēts viskija ražošanas process, ražotāji izmanto cita veida mucas, piemēram, kastaņkoka, kas dod savādāku garšas niansi.

Labs viskijs tiek izturēts maksimums līdz 20 gadiem, ilgāk noturot, tam garšas niansēs sāk dominēt mucas aromāts. Viskija vērtību nosaka izturēšanas laiks, ar katru izturēšanas gadu tā garša kļūst bagātāka un spēcīgāka.

Īsteni viskija pazinēji to izbauda tīru. Baudītājiem, kuri vēlas saprast garšas nianses, iesakām pievienot nedaudz tīra ūdens. Ūdens nedaudz samazinās alkohola koncentrāciju, līdz ar to varēs izbaudīt garšas nianses un brīnišķīgo, piesātināto viskija aromātu.

 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA

uz augšu

Labais © 2017 Visas tiesības aizsargātas.